|
Community
|
Czy jesteś weteranem StarCrafta II? Może dopiero rozpocząłeś/rozpoczęłaś swoją przygodę z grą i dążysz do poprawienia swoich umiejętności? W regularnie zamieszczanych wątkach do dyskusji zapraszamy graczy ze wszystkich poziomów umiejętności do zadawania pytań, zamieszczania powtórek i przekazywania porad na temat sposobów na zrozumienie i przezwyciężenie najbardziej popularnych jednostek i strategii.
W tym tygodniu analizujemy: „Timing attacks”. Skąd wiesz kiedy zaatakować? Jak planujesz główne ataki na przestrzeni całego meczu? Jakie momenty są najlepsze do wykonania ataku na różne rasy w StarCraft II? Zasady dyskusji z serii „sztuka wojny”:
|
09.12.2011
|
|
PvZ ffe timing push 7(8)g+star z +1 moja ulubiona zagrywka, kulka stalki/zety/sentry/feniksy :D
|
09.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Edytowany przez: dAN, dnia 09.12.11 19:58 (UTC)
PvZ
ffe - 6 gate - warp zetow na +1 w 8 minucie( bo wtedy nie powinno byc jeszcze roachy albo dopiero powinyn sie zaczac robic ) glownie zeby rozwalic drugiego expa no chyba ze kolo chce grac lingi to po nim
PvP , dobry 4 gate - warp 5:30 ale w bazie przeciwnika , pylony sa stawiane przy klifie i jak zaczynaja sie robic to wbijasz do bazy swoim stalkiem i zeta , bo wtedy koles marnuje ff albo wogole go nei pusci , a wtedy po nim , to jest do skontrowania szybkimi 3 stalkami z 2 gatow a co do late to atakuje sie wtedy kiedy ma sie wiecej kolosow <3 PvT jak mam energie do ff z immortalami lub stormy lub kolosy :3 PvZ jak sie ma deathballa( stalker , archon , kolos) albo duzo energi w sentry xd
PvP 4 gate , jak nie wyjdzie to lece w robo i immortale w prismie ( bb kolosy ) PvT immortal sentry zelot stalker push w 12-13 minucie z dropem z zetow na jego mineraline , potem to juz zalezy PvZ za duzooo tegooo i tera kazdy bedzie sobie mnie jechal jak chce bo kazdy tera wie c gram grrrrr |
09.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
hah good one ;] ja tylko zachecam innych odpowiedzi bo wlasnie z tym mam problem zawsze czyli z timingiem czasem uderze za pozno i pograne czasem za wczesnie i mam za malo zeby pocisnac... mozecie podac jakies konkretne czasy no kiedy dobrze scoutnac, kiedy pocisnac itp ;] bedem wdzieczny ;] |
09.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
+1 bane/ling push w rampę terka <3
|
10.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Szybki expand Terranem i podwójny drop ze stimem i combat shieldem w 9.30
Zanim zerg zareaguje nie ma już spire i przy dobrym ustawieniu przy mineral patchach mariny są nie do ubicia przez same zergliny nie ważne w jakiej ilości. |
10.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Edytowany przez: dAN, dnia 10.12.11 18:35 (UTC)
hah good one ;] SCOUT PvZ Normalny opening gate , cyber bla bla : scout 4 minuta - nie ma expa / nie robi sie , oznacza ze bedzie allin ze strony zerga scout 9 minuta gdzies zeby zobaczyc zeby dokladnie wiedziec w jakiego mixa idzie , sling muta itd FFE 4 minuta - pisalem wyzej ok 6 - 6:30 scout zeby sprawdzic czy zerg ma drugiego expa , jak zaczyna sie robic to znaczy ze jest bezpiecznie , a jak nie ma to znaczy ze moze zrobic na goldzie i bedzie nieco pozniej bo rozwalal skalki a jak nic z tych rzeczy to znaczy ze cos jest nie tak -jakis early roach push -7 min , albo nydus PvP tutaj to glownie na gazy sie patrzy na poczatku gry 1 gaz duzo energi - zazwyczaj 4 gate 2 gazy - raczej rushu nie bedzie zadnego , chyba ze taki slaby 3 gate pressure noi oczywiscie scout jak masz obsa PvT na poczatku gry probka zeby zobaczyc czy leci gaz jak nie leci to znaczy ze fast exp jeszcze mozna trzymac probke blisko naturala i co chwile sprawdzac czy juz jest exp noi oczywiscie jak masz juz obsa jak najszybciej sprawdzic co sie tam dzieje Moze cos zle napisalem moze o czyms zapomnialem moze o czyms nie wiem , poprawcie mnie albo cos dopiszcie |
10.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
Skałek się często nie rozwala tylko stawia hatcha obok, potem w wolnej chwili się rozwala skałki i dostawia drugiego hatcha, a wtedy zerg ma poprawny income z golda i macro hatcha jednocześnie. |
10.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
O tak... masa ff na rampe i naprawdę mam ochotę kogoś zdzielić klawiaturą po łbie.
U Protosa Timing Pushe są standardowe, bo najwięcej wyciskają z jego jednostek, ale czy zerg ma coś takiego? Zdaję sobie sprawę, że upgrade do ataku i masą na wroga, ale zerg bez scoutu i dobrej kompozycji może się łatwo naciąć na ff. |
12.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|
|
TvP 4 riny i 3 scv w 3 minucie gry do bazy tossa aby proby potargac.
|
24.12.2011
Zaloguj się, by ocenić
|