|
Community
|
Edytowany przez: Wuluxar, dnia 17.01.12 17:01 (UTC)
Strategia, taktyka i umiejętności. W rywalizację w StarCraft II zaangażowany jest legion wprawnych taktyków i błyskotliwych strategów, kierujących armiami zergów, protosów i terran w wojnie, która swoim zasięgiem obejmuje cały Sektor Koprulu. Wiedza daje władzę - najwięksi dowódcy w historii zawdzięczają swoje zwycięstwa nie tylko własnemu geniuszowi strategicznemu, ale także pilnej nauce sztuki wojennej i taktyk, stosowanych przez tych, którzy prowadzili dawniej własne kampanie. Ty także możesz sięgnąć po różne, wartościowe zasoby i dlatego właśnie zachęcamy cię do dyskusji.
Czy jesteś weteranem StarCrafta II? Może dopiero rozpocząłeś/rozpoczęłaś swoją przygodę z grą i dążysz do poprawienia swoich umiejętności? W regularnie zamieszczanych wątkach do dyskusji zapraszamy graczy ze wszystkich poziomów umiejętności do zadawania pytań, zamieszczania powtórek i przekazywania porad na temat sposobów na zrozumienie i przezwyciężenie najbardziej popularnych jednostek i strategii. W tym tygodniu analizujemy podstawy ekonomii. Jakie kroki podejmujesz, by mieć pewność, że twoja gospodarka nieustannie się rozwija? Zasady dyskusji z serii „sztuka wojny”:
|
17.01.2012
|
|
Ja na początku robię tylko dronki i drugą bazę, potem trzecią przy ok 30 dronach i póki co do 45-50 dron (max dla mnie) jest w minerałach. Potem robię gaz (nie licze tego pierwszego vespene gas dla speedlingów czy robieniu baneli). Jak wróg atakuje mnie banshee czy voidami to mam min. 1-2 spory w bazie i po 2-3 quueeny na każdą z baz. Bo kto powiedział że trzeba mieć quuena na bazę? I potem robię wojo (w zależności od tego jakim typem wojsk dysponuje przeciwnik i czy nie robi rushów). Do tego mogę zrobić 4-5 spinów do 1 expo jeśli zajdzie potrzeba(w przypadku rushu spiny i queeny obronią to + może niewielka pomoc lingów/speedlingów). A i trzeba robić najpierw minimum 1 creep tumor bo bez tego zergi są na straconej pozycji.
|
18.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Ja po prostu non-stop pompuje SCV dopóki nie będę miał ok. 65-70. No i cały czas staram się produkować jednostki, tak, żeby moje minerały nie przekraczały 500 dopóki nie będę miał wymaksowanej armii.
|
18.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Ja osobiście długie lubię makro gry. Staram się zazwyczaj grać fe i cały czas jak mogę to produkuje proby ewentualnie nowe gaty + upy i to wszystko :>
|
18.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
Ja podczas gry co chwilke robie po 2 scv na gaz po 3 robie zazwyczaj 2 rafinerue jak sie skoncza to 2 w innym miejscu i armia idzie
|
18.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
przy tylko 2 rafineriach masz trochę mizerny przypływ gazu, ledwo na unity starczy, a co dopiero upgrade. 4x gaz to minimum w mid/late game, a 6 to idealnie :)
|
19.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
ZvP: "Ice fisher", potem deny 3rda przeciwnikowi z postawieniem własnego
ZvT: First hatch, zakładanie expów na potęgę i dronowanie między pushami przeciwnika
Farmer detected |
20.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
ja narpiew robie dronki do wszystkih mkinerałuf (2) i jednego (1) do budowy (razem 3) i robie pełno marins i bunkrów (zwykle B=10 M=100)a potyem wiencej ERK,Robotnic lub Dronów protosów i zwykle jak sie uda 3-6 baz i tam wszystkie budynki. (koszary 1-4, fabryka 1-4, port kosmiczny 1-2)
|
20.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|
|
a do gazu po 2 dronki
|
20.01.2012
Zaloguj się, by ocenić
|