|
Mi się wydaję, że ta zmiana ze spadaniem z klifów działać będzie tylko z ultraliskiem i tylko on może zrzucić po szarży. Tutaj to jakoś wygląda, wyskakuje z ziemi a rinsy lecą. Trudno wyobrazić sobie kogoś innego w jaki sposób by mógł tak zrobić.
Suma sumarum myślę, że to taki bonus do szarży ultrali. |
|
Albo dla masywnych... :) Gdyby tylko jedna jednostka w całej grze, a co za tym idzie i rasa miała możliwość modyfikowania mapy byłoby to nie fair.
|
|
Mam nadzieję, że to byli osłabieni marines/szarża jest tak potężna i to ona, a nie fakt zrzucenia z rampy była przyczyną zgonu, a nowy silnik wkroczył gdy trzeba było ładnie porozrzucać truchełka po okolicy.
Rozjeżdżanie piechoty czołgami, nawracanie budynków i zrzucanie z klifów mają zostać tam gdzie były i nie wpierniczać się do SC. Co do tych skałek to byłem pewien, że są to FF, które w ramach graficznego tuningu nie są już niebieskimi bańkami i przejmują tekstury z podłoża - tylko teraz widzę, że tam nie ma sentry... |
Mi się wydaję, że ta zmiana ze spadaniem z klifów działać będzie tylko z ultraliskiem i tylko on może zrzucić po szarży. Tutaj to jakoś wygląda, wyskakuje z ziemi a rinsy lecą. Trudno wyobrazić sobie kogoś innego w jaki sposób by mógł tak zrobić. cos takiego może mieć i tank np stoi grupka marinów kolo skarpy czy nawet nie i tank wali z głównego działa ma atak obszarowy odrzut odrzuca marinów we wszystkie strony |
Byłoby to tragiczne rozwiązanie, przynajmniej wizualnie, kiedy podczas walki przykładowy marine bierze na klatę ostrzał tanka i nawet nie przestaje strzelać, a stojąc przy klifie nagle będzie latał jak szmata. Przy szarży ultrala mariny i tak będą trochę rozpychane (i tu zależy czy będą tylko rozchodzić się na boki czy kawałek przelatywać, ale przy pierwszym pokazie to trochę 'lecieli'), więc spadnięcie z klifu w następstwie tego nie jest tak sprzeczne jak sytuacja z tankiem. Dlatego mi to pasuje tylko do ultrala ;d Jakby wszystkie masywne jednostki tak miały to co? Archontem po co atakować, lepiej wbiec w marinsów, pograć w przepychanki i zrzucić cały oddział? |
|
Co do tego spadania z klifów to myślę, że to będzie tylko animacja jeśli marines/ zeloci zginą od takiego typu uderzenia np. szarża, strzał z czołgu i będzie działać tylko jeśli ten atak byłby tym ostatnim do zabicia jednostki.
Edytowany przez: SlowedGiant, dnia 15.03.2012 18:12 CET
|
Byłoby to tragiczne rozwiązanie, przynajmniej wizualnie, kiedy podczas walki przykładowy marine bierze na klatę ostrzał tanka i nawet nie przestaje strzelać, a stojąc przy klifie nagle będzie latał jak szmata. Przy szarży ultrala mariny i tak będą trochę rozpychane (i tu zależy czy będą tylko rozchodzić się na boki czy kawałek przelatywać, ale przy pierwszym pokazie to trochę 'lecieli'), więc spadnięcie z klifu w następstwie tego nie jest tak sprzeczne jak sytuacja z tankiem. Dlatego mi to pasuje tylko do ultrala ;d przecież jak tank jest w trybie oblężniczym to jak walnie to odrzut powinien być i nie napisałem tylko przy skarpie ale nawet może stac na równym terenie ale odrzut odrzuci marina na kilka metrów wiec z tankiem to tez by pasowało |
|
Community
|
Zeetox i Dembski mają rację. W HotS wprowadzimy usprawnienia do silnika, przez co zmienią się niektóre animacje, pojawią się nowe elementy terenu, w wielu miejscach poprawi się jakość grafiki etc. Powinno być ciekawiej i bardziej widowiskowo :) Rozważamy też różne interesujące możliwości wykorzystania terenu, aby dodać do gry więcej opcji strategicznych i by uatrakcyjnić rozgrywkę.
Zabrzmi to może trochę marketingowo, ale jest to coś co sam uwielbiam. HotS to nie tylko nowa kampania i kilka jednostek do multi. HotS to dobra okazja dla wielu zespołów pracujących nad grą na optymalizacje, usprawnienia i dodanie nowych rzeczy, które zawsze chcieliśmy zrobić, ale nigdy wcześniej nie było czasu. Nasze listy rzeczy, które chcemy mieć grze są wciąż długie - w wielu różnych obszarach gry.
Edytowany przez: Kapeselus, dnia 16.03.2012 11:37 CET
|
16.03.2012
|
|
Fizyka, ładniejsza grafika... ale mam nadzieję że obietnica tych samych wymagań sprzętowych jest dalej aktualna?
Bo ta fizyka ma wpływać na mechanikę rozgrywki a nie być tylko ładnym dodatkiem, dlatego jej nie będzie można po prostu wyłączyć |
|
Przydaloby sie wykorzystanie wiekszej ilosci rdzeni :)
|
Ile Ty ich tam masz, piętnaście? :P Ja tylko liczę, że wraz z HotSem oprócz usprawnień wizualnych i uprzyjemniających samą rozgrywkę, usprawni się też interfejs, dzięki któremu już w oknie gry, w menu, gracz będzie się czuł jak w społeczności i będzie to dla niego przyjemnością a nie obowiązkiem. :) |
I jakiejś części graczy, gra po prostu przestanie wydalać, lub będzie się nie miłosiernie ciąć. Nie każdy ma "super truper" komputer i może sobie pozwolić na jakieś bardzo wymagające gry. |
Ale tu nie chodzi o podniesienie wymagań gry, tylko o to, by gra potrafiła wykorzystać kilka rdzeni. :) |
|
VerTax
Ja w swoim kompie głównym mam 16 wątków... Na 2 wątkowych komputerach się nie da się pracować. Grać też - bo programy swoje robią. Dramol Obsługa wielu rdzeni oznacza, że większości ludzi przestanie się nagle Starcraft ciąć... Dotyczy to głównie posiadaczy starszych platform z tańszymi płytami głównymi. Np na Q6600 bez OC Starcraft 2 ciężko działa - chociaż ma 4 rdzenie - to na E8200 gra będzie działać szybciej.... Zresztą jak ktoś ma naprawdę słaby komputer - to może niech w SC2 wcale nie gra... Bo tacy grają tylko w 4v4 i gra się wtedy tnie WSZYSTKIM co z tą osobą grają.
Edytowany przez: bigdannyboy, dnia 17.03.2012 15:19 CET
|
Dramol Ja gram na laptopie, oczywiście wszystkie parametry gry są na low, gra mi się przyjemnie nie ma żadnych przycięć, przy dużych potyczkach, ale wątpię, że na moim 2 rdzeniowym procesorze uciągnie jeszcze podrasowany sc2. |
|
Mi ogólnie się nie spodobały zmiany z HOTS'a, ale mam pytanie: czy będzie z nim tak jak z Starcraft 1- będę mógł wybrać pomiędzy dodatkiem a pierwotną grą w grze multi czy z czasem wykluczony zostanie multiplayer wings of liberty?
|
|
PryPec, będziesz mógł wybrać, było już o tym mówione na forum US.
|
|
Ofc 3 tygodnie temu byłem nosicielem '' Kalkulatora '' i nie chciałbym żeby podwyższali wymagania sprzętowe bo sc2 był jedyną fajną, nowa grą w którą można było by pograć, ale teraz mi to wisi bo mam 110 a w umsach 200 fps na extreme.
PS : To nie chwalenie tylko wyznanie radości. |
Ofc 3 tygodnie temu byłem nosicielem '' Kalkulatora '' i nie chciałbym żeby podwyższali wymagania sprzętowe bo sc2 był jedyną fajną, nowa grą w którą można było by pograć, ale teraz mi to wisi bo mam 110 a w umsach 200 fps na extreme. Podzielisz się specyfikacją bo coś nie chce mi się w tak fenomenalne wyniki. |
|
pewnie jakieś i7 1,7 z oc do 2,93 + 560M
|
Groźby użycia przemocy. Bierzemy je na poważnie i powiadomimy odpowiednie władze.
Wpisy zawierające dane osobowe innych graczy, jak rzeczywiste adresy, adres e-mail, numery telefonów oraz nieodpowiednie zdjęcia i/lub filmy.
Nękanie lub obraźliwy język. Nie będziemy tego tolerować.
Zgłoś wpis # zamieszczony przez |
|
Przyczyna |
|
Podaj wyjaśnienie (maksymalnie 256 znaków) |
|
| Anuluj |