Skoki obrazu

Pomoc techniczna
Witam!

Mam dziwny problem od ostatniego patcha. W momencie gdy gram ze znajomymi gra dziwnie jak by skacze pomimo stałych 60 klatek. Dzieje się to podczas robienia zadań czy szczelin. Gdy gram solo problemu tych "skoków" nie mam. Co ciekawe, w mieście podczas gry wieloosobowej grafika nie skacze, za to już kiedy jakiś inny gracz jest wraz ze mną poza miastem obraz zaczyna skakać, i nie ważne czy ja go widzę czy też nie, wystarczy żeby był. Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. Zmiana ustawień graficznych też nic nie daje, a wszystkie sterowniki mam aktualne.

Mój sprzęt: NVIDIA GeForce GTX 1060, Intel Core i5-6600K, 16GB RAM.
Mam dokładnie to samo, to wina ostatniego patcha. Trzeba czekać aż coś zmienią bo to na pewno nie wina naszego sprzętu;)
Witam Konfederat i Carasu!

Dziękuję za raporty.

Spróbujcie zmienić klienta gry na 32-bitową wersję i przetestować obecność skoków animacji.

Jeśli problem wciąż występuje, to wklejcie w swoim wątku wynik testu pathping oraz traceroute.

Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
Oto i ona!
01.04.2017 19:30Wpis zamieszczony przez: Madkipar
Witam Konfederat i Carasu!

Dziękuję za raporty.

Spróbujcie zmienić klienta gry na 32-bitową wersję i przetestować obecność skoków animacji.

Jeśli problem wciąż występuje, to wklejcie w swoim wątku wynik testu [url="https://eu.battle.net/support/article/718"]pathping oraz traceroute[/url].

Pozdrawiam

------------------------------------------------------------------
Mowa jest srebrem, milczenie jest złotem, a ankieta jest poniżej:
[url="https://www.surveymonkey.com/s/MadkiparPL"]Oto i ona![/url]


Nie po to mamy "wydajniejszego" klienta 64 bit, żeby się dalej męczyć z 32.
Mam dokładnie ten sam problem który opisuje kolega @Konfederat. Gdy gram sam wszystko śmiga bardzo dobrze, gdy ktokolwiek dołączy i jest blisko mnie animacja zaczyna "skakać" po mimo 60 fps. Nic tutaj nie pomaga, można zmienić na wersję 32 bit, tylko w takim razie dla kogo jest ta wydajna wersja 64 ? Dla osób które mają titana x, czy gtx 1080 ti ?
Z całym szacunkiem, ale niestety ale taki stan rzeczy mi nie odpowiada. Dlaczego mam grać na 32-bitowym kliencie gry, skoro spokojnie mogę grać na 64-bitowym? Pamiętam, że już kiedyś był tego typu problem i jakiś hot-fix to niby naprawił, a teraz znowu jest to samo?
I podpisuję się pod tym co napisali koledzy wcześniej.
Aby sprawdzić zależność błędu z klientem i w ogóle grać podczas oczekiwania na naprawę.
Na 32-bitowym kliencie gry nie ma problemu ze skokami.
O matko,bo Blizz wprowadza niedopracowanego klienta 64 bitowego żebyście mogli testować,a oni usuwać błędy. Tak jest ze wszystkim,społeczność jest darmowymi testerami ich aplikacji i gier,taka polityka tej firmy.
Mam to samo podczas grania z jakimś użytkownikiem. Byłem zdziwiony bo na solo mam średnio 150 klatek. Dobrze ze znalazłem ten temat!
Wiem jak na te skoki obrazu zaradzić w 64 bitach , wystarczy w opcjach obrazu ustawić "Pełny ekran w oknie" u mnie działa ale jak przełączę ustawienie na "Pełny ekran" to problem ze skokami obrazu powraca. Minus gry w oknie to że nie można jej zminimalizować . ..
no u mnie to samo w Multi skoki obrazu w singlu nie dobrze ze znalazłem temat bo już myślałem ze u mnie coś nie tak :)
Blizzard przesadził z zabezpieczeniami turbohudowymi a nie tam żaden błąd nieznanego pochodzenia. Problemy graficzne, wywalanie nakładek graficznych, czekam aż zaczną lecieć darmowe bany bo ktoś używa scrhu albo innego frapsa :D

A i pamiętajcie, że wszystko co chce blizzard to pathping i traceroute, ultimate fixing solution? nie wydaje mi się..

Dołącz do konwersacji

Powrót do forum