Problem z uruchomieniem aplikacji na WIN 10

Pomoc techniczna
Witam mam problem z uruchomieniem aplikacji na win 10 próbowałem wszystkiego z innych forum i nic nie pomaga. Po naciśnięciu przycisku "Graj" pojawia się na środku ekranu obraz z nazwą gry i po chwili pojawia się biały ekran, wyskakuje okno i pisze w nim że "W aplikacji pojawił się nie oczekiwany błąd." i kod identyfikacyjny o numerze EC500C88-E730-4D03-9CE0-D87ADEEAAF3E ale za każdym uruchomieniu gry pojawia się inny kod.
Proszę o pomoc, z góry dzięki.
Witaj.
Błąd wskazuje na problemy związane z ze sterownikiem Nvidia dlatego zacznij od tego:
https://eu.battle.net/support/pl/article/34772
Dodatkowo spróbuj czystego rozruchu:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Warto jeszcze raz zainstalować sterowniki graficzne ale stare usuń za pomocą DDU:
https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html
Ten numer wyskoczył mi kiedy włączyłem diablo w wersji 32 bity, a na 64 bity włącza mi się biały obraz komputer myśli i myśli, po chwili wyłącza się biały obraz i wraca mi do pulpitu, aplikacja się wyłącza i nawet nie wyskakuje ten nie oczekiwany błąd. Nie sądzę, że to może być problem ze sprzętem mam intel i7 7700k, geforce GTX 1050 Ti i 8GB RAM. Gra nadal nie działa.
Mam to samo , Karta GTX 1060 - próbowałem już chyba wszystkiego , nic nie pomaga, każda inna gra śmiga bez problemów , jedyna gra jaka mi nie działa (nie da się uruchomić) to D3.
21.06.2019 01:01Wpis zamieszczony przez: Gorm
Witam mam problem z uruchomieniem aplikacji na win 10 próbowałem wszystkiego z innych forum i nic nie pomaga. Po naciśnięciu przycisku "Graj" pojawia się na środku ekranu obraz z nazwą gry i po chwili pojawia się biały ekran, wyskakuje okno i pisze w nim że "W aplikacji pojawił się nie oczekiwany błąd." i kod identyfikacyjny o numerze EC500C88-E730-4D03-9CE0-D87ADEEAAF3E ale za każdym uruchomieniu gry pojawia się inny kod.
Proszę o pomoc, z góry dzięki.


Miałem dokładnie to samo na laptopie z dwiema GPU - Intel i AMD Radeon, gra nie chciała się uruchomić i zwracała taki sam komunikat, choć kod błędu był inny za każdym razem. Inne gry z battle.net odpalały bez problemu, jedynie D3 nie chciał ruszyć. Nie pomogła reinstalacja gry, zmiana folderu, sterowników, nadawanie uprawnień do folderów dla "wszyscy" ani inne znalezione porady. Co ciekawe, gdy w CCC wymuszałem uruchomienie na Intelu to gra uruchamiała się bez problemu, ale na Radeonie już nie, choć inne gry jak i sam Radeon działały bez zarzutu. Rozwiązaniem problemu okazało się przestawienie z poziomu ustawień aplikacji battlenetu uruchomienia gry w 32 bitach zamiast 64. Po zaznaczeniu tej opcji, gra odpaliła i działa poprawnie. Od tamtej pory żadnych problemów.
Już próbowałem odpalić na 32 bitach ale nie pomogło zostało mi tylko przeinstalowac grę albo Windowsa reinstall
Gra nie wspiera już chyba trybu 32-bitowego od jakiegoś czasu, więc nic to nie da.
@Gorm błąd, który podałeś wskazuje właśnie na problem ze sterownikiem jak pisałem wyżej i skoro było to w trybie 32-bitowym to mamy jasność dlaczego.

Wykonaj raport MSInfo:
https://eu.battle.net/support/pl/article/12988
Wynik wklej na pastebin.com i podaj link.
Tu jest ten Link https://pastebin.com/uzQD3SL2
Raport nie jest cały. Wstaw go jeszcze raz w całości a jeśli się nie zmieści to podziel na części.
U mnie Problem został rozwiązany. W moim przypadku chodziło o oprogramowanie Rzera - które to gryzło się z z jakiegoś powodu z D3 i nie pozwalało na jego uruchomienie - dziwne. Mimo wszystko usunięcie tegoż oprogramowania rozwiązało problem - chodzi o Razer Chroma SDK oraz Razer Synapse.
U mnie też podziałało dziękuje MVP za pomoc i Tobie Patchwerk.

Dołącz do konwersacji

Powrót do forum