Jeśli grasz w Warcraft III Classic, możesz zapisać lub połączyć swoje profile z tej wersji gry z kontem Warcraft III: Reforged - nawet, jeśli nie posiadasz licencji Warcraft III: Reforged.

Zanim użyjesz tej funkcji upewnij się, że jesteś zalogowany do właściwego konta. Profil Warcraft III Classic może być połączony tylko z jednym kontem Warcraft III: Reforged. Po dokonaniu takiego połączenia, profil Warcraft III Classic nie może być w żaden sposób odłączony czy też przeniesiony na inne konto. Dział Wsparcia Klienta nie ma żadnej możliwości pomocy z odłączaniem bądź przenoszeniem profili Warcraft III Classic.

W celu połączenia profilu:

  1. Otwórz Menu Gry.
  2. Kliknij Opcje.
  3. Wybierz opcję Połącz Konto.
  4. Wpisz nazwę swojego profilu Warcraft III Classic, hasło oraz używaną bramkę.
  5. Kliknij Weryfikuj.

Połączenie profilu Warcraft III Classic z kontem Warcraft III: Reforged spowoduje zapisanie wszystkich Twoich dotychczasowych statystyk dla każdej rasy na nowej platformie.

W momencie premiery statystyki Warcraft III Classic nie będą widoczne w grze - są jednak zapisane w naszym systemie. Planujemy wprowadzenie ich widoczności w grze w późniejszej aktualizacji.

Twoje statystyki Warcraft III Classic nie są brane pod uwagę przy odblokowywaniu nagród za postępy i osiągnięcia w Warcraft III: Reforged.