Usuwanie Konta Battle.net

Zaktualizowano: 2 mies. temu
ID artykułu: 2659
Powiązane produkty:

Najczęstsze problemy

Usunięcie danych osobowych i skasowanie konta.

Jeśli chcesz usunąć konto, to możesz wysłać prośbę o usunięcie danych osobowych ze swojego konta. Przeprowadzenie tego procesu spowoduje permanentne usunięcie konta przez usunięcie wszystkich danych osobowych z twojego Konta Battle.net.

Informacje wymagane do usunięcia konta:

  • Imię i nazwisko
  • Dane kontaktowe (email, numer telefonu itd.)
  • Dane zabezpieczające
  • Zachowane metody płatności
Po przeprowadzeniu tego procesu poniższe elementy zostaną utracone:
  • Historia zakupów
  • Kupione gry, kody, promocje i przedmioty w grach
  • Konta gier i wszystkie postępy w grach
  • Korespondencja z Działem Pomocy Blizzarda
  • Zawartość Salda Battle.net

Wysłana prośba będzie dotyczyła tylko Konta Battle.net, które wysłało prośbę oraz przypisanych do niego gier. Jeśli posiadasz konta gier, które nie są przypisane do Konta Battle.net, to nie zostaną one objęte procesem do czasu połączenia z Kontem Battle.net.

Usunięcie konta Battle.net spowoduje usunięcie dostępu do powiązanych gier Activision na Battle.net, ale nie spowoduje usunięcia połączonego konta Activision i powiązanych danych gier Activision. Aby usunąć swoje dane Activision, kliknij tutaj. 

Realizacja prośby może potrwać do 30 dni. Po zakończeniu procesu Blizzard nie będzie mógł odzyskać wykasowanych danych lub odtworzyć konta do poprzedniego stanu.
 
Kliknij tutaj w celu wysłania prośby. Możesz zostać poproszony o wysłanie państwowego dokumentu tożsamości ze zdjęciem.

Dział obsługi klienta nie może odręcznie usunąć kont Battle.net.